Danviksbrons samtliga körfält öppnar 8 augusti – två månader tidigare än beräknat

DANVIKSTULL | Danviksbron, som har renoverats sedan i våras, öppnas för bil- och busstrafik redan i morgon den 8 augusti. Det är nästan två månader tidigare än planerat. Sjötrafiken måste däremot vänta till slutet av månaden.
Från och med 8 augusti och fram till slutet av månaden kommer tekniska kontroller att genomföras; provlyft, balansering, kompletteringsmålning mm.  Detta påverkar inte vägtrafiken.

Arbetet har kunnat forceras då stadens entreprenör (Lecor Stålteknik AB) bland annat har valt att producera de nya brosektionerna på annan ort, och därefter monterat dessa på plats med kortare avstängningsperioder nattetid.

Störningarna för bil- och busstrafiken var under reoveringstiden mindre än beräknad. Men vilka bussar som får stanna var och när var en vetenskap för sig, inte genomtänkt av SL och dåligt informerat om – som när buss 53 inte skulle trafikera Danviksklippan.

image

Stockholm, Stockholms Lan, Sweden

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: