Varför finns det inga fruktträd på Västra Sicklaöns grönytor?

Varken innergården på Henriksdalsberget, Kvarnholmsparken, greenen i Finnboda eller hospitalsparken i Saltsjöqvarn har några träd med ätbar frukt.
Enda fruktträden finns i rokokoparken i Svindersvik och det här ensamma trädet vid Värmdövägen.

Vi skulle kunna få gratis frukt till våra skolor och förskolor där barnen säkert skulle uppskatta närproducerade äpplen. De skulle lära sig mer om odling och årstiderna genom att besöka de obesprutade fruktträden då och då.

Nu talas det om urban odling i Henriksdalshamnen. Och fruktträd i Kanalvägsparken och Anders Franzéns parken skule kunna ingå där.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Varför finns det inga fruktträd på Västra Sicklaöns grönytor?”

  1. Hej! Håller verkligen med. Mitt barnbarn på 1,5 år bor på Utövägen i Orminge och älskar svarta o röda vinbär som finns nära husen ock kan faktiskt säga vinbär också. Även syrliga äpplen gillas. Nackalistan motionerade om stadsodling som skulle kunna vara ngt för en massa ytor i och vid Henkan, men förslaget röstades ned. Det var nog för bra. Nacka som gärna bröstar sig om att ligga före halkar alltmer efter en utveckling som är enbart positiv och som sker i the great Apple såväl som Berlin o Stockholm. Minst sagt tråkigt.

  2. Inte riktigt sant, på henriksdalsbergets innergård finns både äppelträd och körsbärsträd! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: