PRO:s ordförande Curt Persson besökte Danvikshem

Danvikshem

DANVIKSHEM | 28 augusti besöktes Danvikshem av Curt Persson, ordförande i PRO – Sveriges största pensionärsorganisation med över 400.000 medlemmar.

Han skriver på sin blogg att den genomsnittliga tiden på Danvikshem har minskat kraftigt under de senaste tiden. ”Idag är biståndsbedömningen så hård att det krävs att den äldre har stora hjälpbehov för att komma i fråga för ett äldreboende över huvud taget”.

Curt Persson skriver vidare att kraven inom biståndsbedömningen är så hårda att man egentligen inte kan prata om valfrihet. ”När man väl har fått möjlighet att flytta på grund av de hårda kravet i biståndsbedömningen är man i många fall så dålig att man inte har möjlighet att göra ett verkligt val. Och dessutom är det inte alls säkert att det finns möjlighet att flytta dit man vill.” Läs mer på Curt Perssons blogg

Danvikshems huvudingång sett från Danvikshemsvägen
Danvikshems huvudingång sett från Danvikshemsvägen

 

Stockholm, Stockholms Lan, Sweden

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: