Cykelställ i Danvikstull vore guld värda

Cykelställ på Kanalvägen i Kvarnholmen

Hundratals cyklar passerar Danvikstull dagligen. Några ska till jobbet. Andra till skolan. Men det finns också många som vill ”parkera” sin cykel i Danvikstull.

Många grannar åker till Henriksdal station eller korsningen Hästholmsvägen / Kvarnholmsvägen / Värmdövägen för att hoppa på Saltsjöbanan, buss 53 / 71 eller någon av Nacka Värmdö-bussarna.

Andra kommer hit för att besöka Boule & Berså eller någon annan verksamhet i närheten. Cykeln lämnas då exempelvis på trappan ner från Danviksbron till Danvikens hospital, i något träd vid Henriksdal station eller på Kanalvägen vid luckan i bullerplanket vid Henriksdalshamnen.

Tyvärr finns det inga riktiga cykelställ på dessa platser. Det är bara att öppna bilen och stjäla cykeln. Kanske jag ska skicka ett e-mail till Södermalms stadsdelsförvaltning och Nacka kommuns nämnd för vägar och gator med förslag om cykelställ.

Cykelställ på Kanalvägen i Kvarnholmen
Cykelställ på Kanalvägen i Kvarnholmen
Stockholm, Stockholms Lan, Sweden

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Cykelställ i Danvikstull vore guld värda”

  1. Om man har idéer om förbättrad cykelinfrastruktur kan man lägga upp dem på http://www.cykelrapporten.se/. Där kan även andra rösta på förslagen. Men det kan nog vara bra att skicka förslagen direkt till kommunen också.

    Tyvärr är min erfarenhet av Nacka kommuns trafikkontor att de skiter fullständigt i alla slags idéer och felanmälningar. Stockholms kommun är generellt bättre och det märks att de lyssnar på sina medborgare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: