Brf Saltsjöqvarn 1 positiv till bussterminal i Henriksdal

Trist infart på Kvarnholmsvägen

Till min förvåning fick jag läsa i min egen samfällighets protokoll att brf Saltsjöqvarn 1 är positiv inställd till en bussterminal som kläms in mellan Kvarnholmsvägen, Henriksdals station och DanvikCenter.

Grannarna har nog missat att infarten på Kvarnholmsvägen kommer att smalas av för att få plats med en uppfartsramp för bussarna samtidigt som bilisterna kommer att behöva konkurrera med Saltsjöbanans ersättningsbussar på Kvarnholmsvägen. Kaosgaranti under en vinter med mycket snö och dålig snöröjning (ersättningsbussarna kommer ändå inte att kunna åka upp om snöröjningen är som den är idag).

Planerad ny bebyggelse till och höger och väster om Kvarnholmsvägen när bussterminalen är på plats kommer dessutom att skapa ännu mer störningar.

Irriterande för gående är att flera osäkrade övergångsställen kommer inte bara att korsas av Saltsjöbanan och bilar utan även av bussar. Vissa gångvägar flyttas, och inte alltid till de gåendes fördel.

Därtill kommer att många träd som idag stoppar oljud från Värmdövägen kommer att fällas. Läs mer om planerade bussterminalen

Trist infart på Kvarnholmsvägen
Trist infart på Kvarnholmsvägen: Ett körfelt försvinner på Kvarnholmsvägen. Det andra måste delas med ersättningsbussarna

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d