Tidigare elever från Vilans skola möts igen på Facebook

125 elever från Vilans skola har redan samlats i en grupp på Facebook för att snacka om goda tider och träffa gamla skolkamrater igen. Skolan öppnades i slutet av 1800-talet mellan Danvikshem och dåvarande Lugnaberget (dagens Henriksdalsberget).

”Minns när man satt i träden vid fotbollsplanen och åt sig mätt på körsbär”, skriver Lars-Erik Larsson där.

”Det gjorde jag med men tyvärr på en lördag och som tur var fanns det läkare på Finnboda varv på den tiden. det känns länge sen var väl inte mer än 11 år 🙂 Lite skraj för spökhuset, men kunde ju inte hålla sig borta från  ”lianen”, svarar Kerstin Norin.

”Jag minns att man åkte kana ner för barnvagnsspåren på väg ner till skolan från Henkan. Var det inte någon som bröt benet på det viset?”, tillägger Conny Loch.

Henriksdal, Nacka: Gamla versionen av Vilans skola revs på 1970-talet

Henriksdal, Nacka: Gamla versionen av Vilans skola revs på 1970-talet

2 svar till “Tidigare elever från Vilans skola möts igen på Facebook

  1. Ronnie Andersson

    Minns utedassen och att man höll sig i det längsta :). Något vi ofta gjorde på rasterna var att spela trippis på träbänkarna där vi hade ristat in rutorna. På hösten kastade vi ut lönnlöv från skolgården när mot ängen och gick till gravplatsen och hittade fina kastanjer.

  2. Marita Skytt

    Kommer ihåg utedassen! Vi satt på rad vi tjejer, det var väl 6-7 ”hål” som vi satt och gjorde det vi skulle. Mycket snackande och fnitter! Härliga tider.

Kommentera