Kjellander + Sjöberg ska gestalta Gäddviken och Hästholmssundet

Efter ett parallellt idéuppdrag med fyra inbjudna arkitektkontor har Kvarnholmen Utveckling AB i samråd med Nacka kommun valt Kjellander + Sjöberg Arkitektkontor att gestalta stadsbyggnadsutvecklingen för Kvarnholmens avslutande etapp – Gäddviken och Hästholmssundet.

Kjellander + Sjöberg bedöms ha angripit uppgiften på ett nyskapande och engagerat sätt med en känsla av vattennära, tät stad som förväntas bidra till en hållbar och levande miljö och är en bra grund att ta vidare till fördjupade gestaltningsidéer.

Arkitekterna fortsätter nu skissarbetet med ett flertalet tekniska utredningar. Målsättningen är att runt årsskiftet 2014/2015 ha ett underlag framme som kan ligga till grund för att påbörja ett formellt detaljplanearbete.

image
Planområdet med Hästholmssundet och Gäddviken
image
Perspektivbild om hur framtidens Gäddviken kan se ut

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: