Nacka och Värmdö ser behov av bussterminal vid Slussen för Kvarnholmens skull

Nacka kommun och Värmdö kommun har reagerat på ett brev från Stockholms Handelskammare till finansborgarrådet Sten Nordin om att det inte skulle finnas behov för en ny bussterminal vid Slussen eftersom det byggs en tunnelbana till centrala Nacka.

KvarnholmsbussenBland argumenten för en bussterminal i Nacka finns punkten:

”Boende i Älta och Kvarnholmen skulle tvingas att först åka österut och sedan vända för att komma till innerstaden”.

Nacka och Värmdö kommun tolkar Handelskammarens förslag så att inga bussar från Nacka (däribland buss 402 mellan Kvarnholmen och Slussen) ska i framtiden till Slussen utan gå till centrala Nacka för anslutning till t-bana.

Nacka och Värmdös omnämning av Kvarnholmen håller inte riktigt eftersom Kvarnholmsbron gör att vägen till t-banan i närhet av Forum Nacka kommer att vara kortare än vägen till Slussen.

Bästa lösningen hade varit att ha en t-bana vid Danvikstull och slippa ta Värmdövägen / Stadsgårdsvägen in till Slussen eller åka på Kvarnholmsbron till Nacka Forum. Men det förslaget om t-bana i Danvikstull har röstats ner av Stockholm och Nacka.

>> Läs Nackas / Värmdös argument för bussterminal vid Slussen

 

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: