SvD Näringsliv kallar avgifterna för bostadsrätterna på bl.a. Kvarnholmen för luftslott

Kvarnholmen, Nacka: Stockholm Lighthouse och norra kajen syns från Saltsjön

SvD Näringsliv granskar i en artikel avgifterna för nya bostadsrätter i Norra Djurgårdsstaden, Ulvsunda, Hagastaden och även Kvarnholmen och kallar dessa för ”rena luftslotten” eftersom det saknas långsiktig finansiering.

Påståendet bygger på fastighetsprofessor Stellan Lundströms kalkyl som räknar med bara 50 års ekonomisk livslängd på dagens nyproduktion. ”Konsekvenserna av så snabbt slitage är att avgifterna i många bostadsrättsföreningar borde närma sig nivåerna för hyresrätter”, skriver SvD Näringsliv. >> Läs hela artikeln i SvD Näringsliv.

Kvarnholmen, Nacka: Stockholm Lighthouse och norra kajen syns från Saltsjön
Kvarnholmen, Nacka: Stockholm Lighthouse och norra kajen syns från Saltsjön

 

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: