Äntligen något vegetariskt på Henricks meny

Antingen har jag missat det tidigare eller så är det nytt för i år: Henricks bar på Jan Inghes torg i Henriksdalshamnen har nu ett vegetariskt alternativ på menyn!

Bland smårätterna fanns redan tidigare jalapeños med cheddar och citrusyoghurt. Bland de större rätterna finns nu Tre grillspett med halloumi / zucchini samt dippsåser, sallad och klyftpotatis

Därmed är det bara

  • Sjöpiren i Henriksdalshamnen
  • och F/B Sea i Finnboda

som inte har en vegetarisk huvudrätt på sina menyer. Bee’s och Pong på Jan Inghes Torg, OlioDeli på Henriksdalsallén, Elite Hotel Marina Tower i Saltsjöqvarn, Milou i Gäddviken, Henriksdals Kök & Bar och Boule & Berså i Saltsjöqvarn har samtliga en vegetarisk huvudrätt på sina menyer.

Även caféerna Bakarna på Jan Inghes torg, Socker & Salt i Saltsjöqvarn, Santa Fé på Kvarnholmen och Svindersviks brygghus har något för vegetarianer.

Glassdrinkar

På Henricks meny finns också fem glassdrinkar som serveras med alkohol (5 cl 136 kronor) eller utan alkohol (68 kronor). De har fantasifulla namn som Candy Crush (bubbelgum, mjölk och glass), Hasselhoff (O’Boy, Hasselnöt, kakao, mjölk och glass) samt AppleCake (äpple, kanel, vanilj, mjölk och glass).

Henriksdalshamnen: Henricks bar på Jan Inghes torg några dagar före invigningen
Henriksdalshamnen: Henricks bar på Jan Inghes torg några dagar före invigningen

 

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: