22 juni – 17 augusti: Tvärbanan i Sickla udde och Sjöstaden avstängd igen

hammarby sjöstad, stockholm: avstängd tvärbana i sickla udde

Även den här sommaren ersätts Tvärbanan mellan Sickla udde och Gröndal samt mellan Solna centrum och Alvik med bussar pga bland annat spårutbyggnad, installation av ett nytt signalsystem samt spårbyte. Många grannar i Henriksdalshamnen och resten av Sjöstaden har mindre roliga minnen från förra årets avstängning.

Ersättningstrafik

Busslinje 22A Solna centrum—Alvik.
Busslinje 22B Liljeholmen—Sickla udde.
Ordinarie busslinje 133 Gröndal—Liljeholmen.
Resenärer hänvisas även till ordinarie busslinjer 110, 112, 506 och 509.

Förra året kunde ersättningsbussarna inte hålla avgångstider och hade inte kapacitet nog att ersätta Tvärbanan. Irritationen är därför redan idag hög:

Hoppas de kommer ihåg att skicka bussar som motsvarar antalet människor som vanligtvis åker med tåget.. Förra året kunde det komma enkelbussar på morgnarna som redan var fulla”, skriver Rebecca Cotopaxi Matani på Facebook.

“”Problemet” är att spårvagnarna har högre kapacitet. En dubbelkopplad vagn kan ta ca 400 pers, medan en ledbuss kan ta ca 100 pers. Det betyder att för att matcha tvärbanans ordinarie 7,5-minuterstrafik behöver det åka ledbussar varannan minut. Spårvagnarna fastnar dessutom inte i trafiken som bussarna kan göra, samt att av- och påstigingen går fortare med tvärbanan eftersom de har fler och bredare dörrar. Nu gör de ju som tur är detta på sommaren när trafiken är lägre men man får nog räkna med lite strul…”, skriver Stefan Eklöf på Facebook.

Kontaktledningsarbeten 22-23 juni

All spårvagnstrafik ersätts av buss mellan Solna centrum och Sickla udde på grund av kontaktledningsarbeten från 22 juni kl. 22:00 till och med måndag 23 juni.

Veckoslutsavstängningar Alvik—Gröndal 27-30 juni samt 4-7 juli

På grund av arbeten vid Gustavslundsvägen ersätts spårvagnstrafiken mellan Alvik och Gröndal med buss den 27 juni kl. 22:00 till och med 30 juni samt den 4 juli kl. 22:00 till och med 7 juli.

Ersättningstrafik

Busslinje 22E Liljeholmen—Gröndal—Stora Essingen—Thorildsplan.

För resor Alvik—Alviks strand då spårvagnen inte trafikerar Alvik—Gröndal finns en taxi tillgänglig kl. 08:00–18:00 och beställs 30 minuter före resan. Taxin åker endast mellan ersättningsbusshållplatsen vid Alviks strand och taxistationen vid bussterminalen i Alvik.

hammarby sjöstad, stockholm: avstängd tvärbana i sickla udde
hammarby sjöstad, stockholm: avstängd tvärbana i sickla udde

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d