Barockparken vid Danviks Hospital har blivit pissoir!

Saltsjöqvarn, Nacka: Hospitalsparken eller barockparken vid Danviks Hospital

Alla är glada över det fina vädret och att Boule & Berså har öppnat igen. Däremot var det ingen trevlig syn idag när vi tog vägen under Danviksbron för att fortsätta mot Danvikens Hospital i Saltsjöqvarn.

Direkt vid gångvägen hade tre av Boule & Bersås gäster – killar i 30- till 40-årsåldern – ställt upp sig på rad med ryggarna mot gångvägen, kissade loss och var jätteglada.

Liknande har jag sett varje sommar. Andra populära pissoaren för Boule & Bersås gäster är slutet av Bageribacken och utrymmet mellan Danviks Hospital och lekplatsen i Saltsjöqvarn.

Antingen har den populära krogen för få toaletter eller så bryr sig de manliga gästerna efter några öl inte längre om var de gör sin “nöddrift”.

Saltsjöqvarn, Nacka: Hospitalsparken eller barockparken vid Danviks Hospital
Saltsjöqvarn, Nacka: Hospitalsparken eller barockparken vid Danviks Hospital

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Barockparken vid Danviks Hospital har blivit pissoir!”

  1. Det är ju beklagligt att somliga inte vet att uppföra sig! Själv passerar jag dagligen och varje kväll samma ställen som omnämns och där förövarna tydligen utför sin brottsliga verksamhet. Jag har aldrig en enda gång lagt märke till de tilltag som beskrivs. Men det är ju möjligt att min lila hund har en skrämmande effekt på de kissnödiga och ser till att de utför sina illasinnade gärningar först när vänliga medborgare utan hund går förbi.
    Själv brukar jag njuta av den dämpade musiken som flödar ur högtalarna från Boule & Berså och glädjas åt att så många uppskattar den goda maten och den dryck som erbjuds. Och tänka på vilken utsökt liten oas vi har i Boule & Berså, där man utan att bli utfattig kan koppla av för en billig slant och umgås med vänner, bekanta och med okända nya bekantskaper.
    Men, som sagt, även bland glada människor finns det de som har behov av annat slag och som inte vet var det passar sig att lätta på trycket. De kommer från olika håll, säkert några från hotellet, andra kanske från Henriksdalshamnens olika restaurationer och säkerligen en och annan från Boule & Berså.
    Man kan önska att sånt inte fanns – men samtidigt måste man inse att mänsklig samvaro inte är perfekt. Engelsmännen har ett uttryck som passar i sammanhanget: It takes all sorts to make a people!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d