EU-valet: Valdeltagandet upp med 15 % på Henriksdalsberget

Resultat i valet till EU-parlamentet 2014: Henriksdalsberget

Valdeltagandet på Henriksdalsberget brukar hålla sig i gränserna men i år ökade den i valet till EU-parlamentet med otroliga 14,9 procent från 35,3 2009 till 50,1. Väsrta Sicklaöns Socialdemokrater har knackat mycket dörr för att öka engagemangen och förblev starkaste parti med 26,1 procent.

Resultat i valet till EU-parlamentet 2014: Henriksdalsberget

Därefter kommer Miljöpartiet med 19 procent som ökade med 3,2 procent. Moderaterna och Feministiskt Initiativ fick lika många röster, nämligen 67 röster var och hamnade därmed på 10,8 procent. FI hade också den största ökningen med sju procent.

Näst största ökningen hade Sverigedemokraterna med fem procent och hamnade därmed på 8,5 procent.

Henriksdalsberget är intressant på sånt sätt att många hade tidigare en arbetarbakgrund här som gav socialdemokraterna ett försprång. Många unga akademiker har dock flyttat in och det är nästan trendigt att bo här. Så den sammansättningen verkar gynna Mp.

Klicka här för samtliga resultat från Henriksdalsberget

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: