EU-valet: Miljöpartiet starkaste parti på Kvarnholmen, Finnboda och Finnberget

Resultat i valet till EU-parlamentet 2014: Kvarnholmen, Finnboda och Finnberget

63,1 procent av grannarna på Kvarnholmen, Finnboda, Finnberget och Gäddviken deltog i söndagens val till EU-parlamentet. Det motsvarar 1.031 personer och är en ökning med 7,3 procent jämfört med 2009.

Resultat i valet till EU-parlamentet 2014: Kvarnholmen, Finnboda och Finnberget

Miljöpartiet fick en ökning med 5,4 procent från 17,2 procent 2009 till 22,5 procent i år, och blev därmed starkaste parti före Moderaterna med 21,7 procent (tappade 5,4 procent), Socialdemokraterna med 12,2 procent (tappade 3,9 procent) och Folkpartiet med 11,8 procent (tappade 3,9 procent). Därefter kommer Feministiskt Initiativ med 7,5 procent.

Valdistriktet är intressant på det sättet att det inkluderar tre helt olika bostadsområden. Finnberget med många som har en koppling till arbetsstyrkan på tidigare Finnboda varv, Kvarnholmen med numera mer välbärgade grannar och Finnboda med unga barnfamiljer med akademisk bakgrund.

Klicka här för samtliga valresultat från Kvarnholmen, Finnboda och Finnberget

 

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “EU-valet: Miljöpartiet starkaste parti på Kvarnholmen, Finnboda och Finnberget”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: