Revolutionspoesi på Henriksdalsbergets betongmur

Nytt kallt krig mot Ryssland. Gaza jämnas med marken av Israel. Och i Sverige är det riksdagsval i september. I det läget verkar revolutionär poesi få en högkonjunktur.

Anonyna gatukonstnären Max Miliciano har skrivit några verser på betongväggen som omger Henriksdalsberget.

image
bild: Max Miliciano / Instagram
image
bild: Max Miliciano / Instagram

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

2 reaktioner till “Revolutionspoesi på Henriksdalsbergets betongmur”

  1. Håller med Anna och han skriver om att sparka in dörrar så gör han likadant själv med att tvinga på sina tankar utan fråga de som bor där om de vill ha dem. Samt de gäller inte bara privat egendom även det som vi äger tillsammans vår offentliga miljö. Jag vill inte ha klotter på t.ex muren runt vårt boende. Om man vill kalla sig poet eller konstnär så står man för det genom att verka öppet i samförstånd med oss andra människor.. !

  2. Kalla inte detta för gatukonst! Vi blev förskräckta, ledsna och bedrövade när vi kom hem från semestern och såg att någon hade klottrat på vårt bostadshus – på vår egen entréport! Detta är en grov kränkning av vår privata boendemiljö. Vi känner oss djupt förolämpade av denna kriminella handling. Klotter får man väl leva med att det förekommer i samhället men att klottra på privata bostadshus och privat egendom – där går gränsen!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: