Viktigt med besked inför valet: Kommer Österleden att byggas via Finnboda, Henriksdalsberget & Svindersviken?

Möjlig dragning av Österled via Danvikshem, Finnboda, Henriksdalsberget och Svindersviken

Alliansen i Nacka går till val med löftet om att koppla ihop Lidingö och Södra länken med hjälp av Österleden. I reklamen inför kommunal-, landstings- och riksdagsvalet 2014 finns dock ingen information om var leden ska dras. Historiskt sett och mest logiskt är en dragning via Danvikshem, Finnboda, Henriksdalsberget och Svindersvik, där naturmark och mark med tillfällig bebyggelse har reserverats för vägprojektet.

Besked inför valet

Eftersom Österleden både under byggtiden och efter kan påverka oss (klicka här för att läsa om möjliga scenarier) som bor på Danvikshem och Finnbodaberget, Finnboda och Henriksdalsberget eller som använder Svindersviken som fritidsområde, borde vi få besked om tilltänkt dragning inför valet.

FRÅGOR TILL POLITIKER I NACKA

Jag skickar därför följande frågor till samtliga partier i Nacka kommunfullmäktige. Deras svar kommer oavkortat att läggas ut på min blogg inför valet, den 14 september.

1. Stödjer ert parti bygget av Östra länken / Österleden? Svara med JA eller NEJ.

2. Berätta gärna med 4-5 meningar varför ert parti stödjer / stödjer inte bygget av Östra länken / Österleden.

3. Om ert parti stödjer bygget av Östra länken / Österleden, kommer ni också att stödja en möjlig dragning via Danvikshem – Finnboda – Henriksdalsberget – Svindersvik oavsett

– konsekvenserna för boende under byggtiden (exempelvis höga bullernivåer och flytt av studentboende & Finnboda förskola)

– och bestående konsekvenser (exempelvis permanent flytt av båtklubbar i Svindersviken, exploatering av skog på Henriksdalsberget / Trolldalen och högre bullernivåer på på/avfartsramp över Svindersviken)?

Svara gärna med JA eller NEJ men utveckla era tankar kring konsekvenserna.

Möjlig dragning av Österled via Danvikshem, Finnboda, Henriksdalsberget och Svindersviken

 

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: