Miljöpartiet i Nacka vill ha gångväg under Danviksbron mellan Saltsjöqvarn och Henriksdalshamnen

Danvikskanalen, Danviksklippan och räddningsring

Politiker från Stockholm har tidigare engagerat sig för en strandpromenad från Saltsjöqvarn till Hammarby Sjöstad som går under Danviksbron och längs med Danvikskanalen nedanför Danviksklippan. I maj försökte även Miljöpartiet i Nacka med ett s.k. politikerinitiativ att väcka intresse i Nacka kommunstyrelse också.

Sidney Holm, en av språkrören för Miljöpartiet de gröna i Nacka yrkade på att:

”Kontakter tas med Stockholms kommun för att utreda möjligheterna att binda kommunerna via en gångväg längs vattnet under Danvikstullsbron”.

Politikerinitiativet har nu utretts av Nacka kommuns tjänstemän. De har i sin tur diskuterat med kollegorna i Stockholm. Staden bedömer att det kan bli dyrt men beslutade att ta fram ett förslag för konstruktion och kalkylunderlag för en utbyggnad av gångvägen.

Sidney påpekar på sin blogg att sådana beslut borde oftare tas av politiker, inte av tjänstemän. Nyttan med en strandpromenad ska inte kunna nedvärderas med kostnadskalkyler.

Danvikskanalen, Danviksklippan och räddningsring

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “Miljöpartiet i Nacka vill ha gångväg under Danviksbron mellan Saltsjöqvarn och Henriksdalshamnen”

  1. Det går faktiskt att ta sig fram hela vägen från Henriksdalshamnen till Saltsjö Qvarn men det är ingen promenadväg precis… Utrymmet är inte heller brett nog för ett möte… På sina ställen är ”passagen” kanske 15-25 cm bred… Fast man kommer faktiskt fram om man har normal balans och smidighet… S

Kommentera

%d bloggare gillar detta: