Miljöpartisten på Finnberget vill ha blandat boende i Nacka

Desha Svenneborg, granne på Finnberget och kandidat för Miljöpartiet till Nacka kommunfullmäktige, uppskattar en kommun med blandade bostadsformer – hyresrätter, villor, bostadsrätter, senior-, flykting- och studentboenden.

“För fy vad kul det är att bo med folk som har olika bakgrund och ålder, känna nya matlukter i trapphuset, höra olika dialekter och språk på gården och småprata med folk som ska till olika jobb eller plugg vid busshållplatsen på morgonen”, skriver hon.

Men i Nacka är det mest dyra bostadsrätter som gäller just nu. “Vad jag önskar är att det även skulle planeras för blandat boende där alla har råd och möjlighet att bo. Att fler har möjlighet att välja boende och även att kunna bo i hyresrätt är jag gärna med och lägger pengar på och finansierar via skattsedeln”, fortsätter Desha.

Läs hela Deshad blogginlägg om blandade bostadsformer

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: