Vänsterpartiet vill ha ringlinje mellan Sjöstaden och Kvarnholmen

Vid en utfrågning av Vänsterpartiet i Nacka om alternativ till Österleden fick jag höra föreslåget om en ny ringlinje från Hammarby sjöstad via Henriksdalshamnen, Henriksdal, Finnboda och Kvarnholmen med slutdestination i Sickla. Linjen ska underhållas med moderna trådbussar.

”Vi vill ha kollektivtrafik på den kommande Kvarnholmsbron”, skriver Agneta Johansson från Vänsterpartiet i Nacka. ”I nuläget är det mest en idé. Kanske finns det andra idéer bland boende i Henriksdalsområdet om vad man skulle vilja ha? Vi skulle i så fall välkomna en dialog om hur det skulle kunna utformas. Det är ju människorna som bor i området som vet mest om vad som saknas/behövs”, fortsätter hon.

Vänsterpartiet vill förbättra trafiken mot Nacka som idag vid vissa tider inte går utan ett bussbyte i Henriksdal.

image

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: