SL vill dumpa byggavfall runt Svindersviken

I samband med förlängningen av Tvärbanan från Sickla udde till Sickla köpkvarter vill SL mellanlagra massor från schaktningen mellan Svindersvikens strandpromenad, Henriksdalsberget och Värmdövägen.

Platsen som tidigare kallades för Dockan har i decennier använts som bangård, skrotplats och för omläggning av olja från tankare som åkte in i Svindersviken.

För några år sedan har den sanerats och långsamt intagits av områdets flora igen. I samband med saneringen förstörde man tyvärr också miljön för rödlistade surbjörnbären.

Hur som helst har Svindersviken blivit ett rekreationsområde som Naturskyddsföreningen gärna skulle vilja skydda som länk mellan lilla skogen Trolldalen på Henriksdalsberget och urskogen Ryssbergen.

Platsen är också strandskyddad, dispens krävs för att använda denna plats. Klicka här för mer information om dumpningsprojektet

Synpunkter skall vara inne till Nacka kommun, Miljöenheten, Granitvägen 15, 131 81 Nacka eller med epost till miljoenheten@nacka.se senast 2015-02-03.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “SL vill dumpa byggavfall runt Svindersviken”

  1. Observera att det inte handlar om en “dumpningsplats”, utan en tillfällig mellanlagring för sortering och borttransport under bygget av Tvärbanan längs Uddvägen. Det framgår om man läser anmälan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: