26 januari: Körfält på Kvarnholmsvägen stängs av fram till hösten

Stockholm stad har idag gått ut med en annons i SvD om att c:a 100 meter av ett körfält på Kvarmholmsvägen vid infarten från Värmdövägen kommer att stängas av 26 januari till någon gång på hösten 2015.

Körfältet stängs av inför bygget av terminalen för bussar som ersätter Saltsjöbanan melöan Slussen och Henriksdal station i minst fem år.

Körfältet, gångvägen och hållplatsen för buss 402 och 469 påverkas eftersom en ramp ska byggas nedanför Henriksdalsberget för ersättningsbussarna som ska upp till bussterminalen.

Under hela beslutsprocessen har Nacka kommun och Stockholm stad betonat att vi inte ska påverkas negativt av bussterminalen. Det har gjort att få bostadsrättsföreningen och privatpersoner har lämnat in synpunkter på projektet.

Men även när bussterminalen tas i bruk kommer bilister och ersättningsbussarma att behöva konkurrera om utrymme vid infarten.

Större farhagor väcks när även Henriksdals reningsverk startar ett ut- och ombyggnadsprojekt på plats samt Nacka kommun projekterar för bostäder och kontor i trakten.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “26 januari: Körfält på Kvarnholmsvägen stängs av fram till hösten”

  1. Heja. Det blir ju inte direkt bättre. Sen över tre månader tillbaka är gångvägen till Sickla stängd på vad det verkar som obestämd framtid. Vill man åka kollektivt är det byte i Henriksdal som gäller, men den här nya hållplatsen (“lastbilsparkeringen”) fr.o.m. den 26/1 för 402 är ett skämt. Inte ens en Nissan Micra får plats där bland alla lastbilar. Och där har de tänkt sig att långa ledbussar ska stanna en gång i kvarten. Minst tre fjärdedelar av bussen kommer stå kvar i vägbanan och blockera trafiken medan barnvagnarna ska slussas av och på nånstans mitt i vägbanan.

  2. Hej

    Jag had också fått utskicket. Och blivit upprörd. Sjökvarnsbacken heter bageribacken. Bageribacken finns inte. Sjökvarnsbacken ligger framför hospitalet. Kan man lita på att Slussen inte ligger vid Liljeholmen när de där nissarna är färdiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: