Test av nya rätter på STHLM Tapas meny i Henriksdalshamnen

I fredags kväll var det dags att testa de nya smårätterna på STHLM Tapas meny i Henriksdalshamnen, däribland halloumibiffar och pulled mushroom slider.

Som vanligt på en fredag kväll är det bra att ringa om bord. Jämfört med föregångaren Zee i samma lokaler har nämligen STHLM Tapas lyckats dra hit folk med en mycker varierad meny.

Först kom som vanligt in brödkorgen med två en skiva mörkt och ljust bröd var samt vitlöksajoli. Den smakar rikligt med vitlök. Lite på brödet räcker gott för mig.

image

Grönsaksfylld halloumibiff med myntayoghurt smakade verkligen som de vegetariska biffarna eller bullarna man får i Grekland – oftast baserade på tomat eller zucchini med friterad, krispig yta och mjukare inuti.

image

Pulled mushroom slider med BBQ-sås, syrad rödlök och cole slaw på grönkål var en mycket vacker kreation med så mycket gott som får plats på det rostde brödet i botten.

image

Cannellonipasta fylld med ricotta och spenat, gratinerad med parmesan var både vackert för ögat och krämigt gott.

image

Friterad paprika (egentligen padrones) med havssalt blev en favorit på resan till Barcelona. Men den här versionen tyckte vi var för flott och paprikorna för saftiga. Fritera mer och ta bort olja efteråt hade varit godare.

image

Pommes frites med kryddblandning av chili smakade gott. De var tunna och inte alls oljiga men för 58 kronor hade vi hoppats på lite mer än det fanns på tallriken. Varenda snabbmatsrestaurang har mer pommes i påsen för en tredje del av pengarna.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: