Samråd om bygge av kontor och bostäder i Henriksdal först våren 2015

Samråd om att bebygga naturmark mellan Henriksdal trafikplats och Finnboda skulle egentligen ha hållits hösten 2014 (och ännu tidigare) men man hade då inte räknat in att närheten till Henriksdals reningsverk kan vara en säkerhetsrisk.

Just nu görs därför en riskutredning med anledning av att Henriksdals avloppsreningsverk ska byggas ut. I utredningen klargörs vilket skyddsavstånd som kommer att behövas mellan avloppsreningsverket och de planerade bostäderna.

Våren 2015 planeras samråd för planprogrammet för Henriksdal. Det hade varit bättre med ett samråd innan kommunalvalet 2014 för att kunna tvinga politiker ta ställning till önskemål från oss men så blev det inte. Klicka här för mer info om projektet

image

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: