Buss 53 ska gå till Fridhemsplan via Kungsträdgården

Keolis som driver bussnätet för Stockholm läns landsting har bestämt att buss 53 ska gå från Henriksdalsberget respektive Finnberget till Fridhemsplan via Finnboda, Saltsjöqvarn, Danviksklippan, Slussen, Kungsträdgården och Cityterminalen.

image

Turtätheten mellan 9 och 30 minuter beroende på dag och tid på dygnet kommer att vara ungefär samma trots inflyttning.

image

Som tidigare aviserat ska nattlinjen 93 skapas gp Slussen och Finnberget via Barnängen mellan c:a klockan 1:30 till 4:30.

image

5 svar till “Buss 53 ska gå till Fridhemsplan via Kungsträdgården

  1. Jag förstår inte vitsen med denna förändrade sträcka, helt suveränt med den sträcka bussen har idag. Ska man till Fridhemsplan går det smidigt att byta buss vid Tegelbacken. Tror att när det blir stopp i tunnelbanan vilket kan ske mer ofta än vad bussmakarna tror så är det bra med busslinjer som passerar varandras hållplatser. HAR MAN TÄNKT PÅ DET?

  2. Nejdå. Boende på Kvarnholmen fick buss 402 istället för 53. Man önskade sig en snabbförbindelse till Slussen.

  3. Där ser man. Ovanligt att boende vill ha mindre kommunikationer. Lär väl hända något med busstrafiken framöver då vi blir fler och fler på västra Sicklahalvön

  4. Buss 53 gick tidigare till Kvarnholmen men innan buss 402 infördes. Enligt SL var ändringen de boendes önskan.

  5. Tänk om buss 53 och 469 kunde gå via Mjölnarvägen innan den kommer till hållplats Gäddviken. Det skulle underlätta för oss på Kvarnholmen att inte bara vara beroende av buss 402.

Kommentera