Avsaknad av bussvändplan på Kvarnholmen kan straffa sig

åtta tomma SL-bussar nedanför Danviksklippan

När Kvarnholmsbron öppnas för trafik mellan Kvarnholmen och Nacka Forum i mitten av 2015 kommer buss 402 att fortsätta på den. Men vad händer med bussen om bron eller tunneln måste stängas tillfälligt och vändplan saknas?

Det frågar sig Nacka Miljövårdsråd som i en skrivelse till Nacka kommun påpekar att krokiga tunneln genom Ryssbergen ibland kommer att vara avstängd på grund av olyckor eller renovering.

I programplanet för Kvarnholmens hade man reserverat en plats för buss 402 att vända. I detaljplanen har den tagits bort till förmån för fler bostäder. “Genom att inte ha en bussvändplats kommer Kvarnholmen bara att få genomgående bussar trots att behovet att åka mot Slussen kommer att vara många gånger större än att åka mot Nacka Forum”, skriver Jan Åman för Nacka Miljövårdsråd.

Föreningen påpekar också att Trafikverket undersökte i en åtgärdsstudie att förlänga linje 2 från Sofia till Kvarnholmen. Men det skulle vara svårt nu utan vändplan. Läs hela skrivelsen

åtta tomma SL-bussar nedanför Danviksklippan

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: