DN-fotografen Lars Epstein uppmärksammar stadsvadringen runt Henriksdalsberget

Trots det ruskiga vädret igår blev vi närmast 50 personer på natur-, kultur- och byggvandringen som jag och Ronny Fors från Naturskyddsföreningen ledde från Henriksdal station via Henriksdalsringens innergård till skogen bakom Henriksdalsberget.

Vi bjöd på en bra blandning av berättelser om gammal bebyggelse och industrier i Danviken, Henriksdal, Saltsjöqvarn och Gäddviken men också om människorna som har bott eller bor här. Om det nu är rådsmannen Hindric Spak som gav Henriksdal sitt namn eller rapparen Max Peezay som jobbar under verkliga namnet Tom Piha på fritidsgården Glada Henkan.

image

När vi tittar på de många bostads- och trafikprojekten som planeras i Henriksdal framöver (Östra länken, bussterminal, bostäder i Henriksdal, utvidgning av Henriksdals reningsverk etc) så är två saker viktiga framöver

image

1. Var uppmärksam på kommande samråd – din chans att påverka hur bebyggelsen och infrastrukturen kommer att se ut framöver för dig och dina barn;

image

2. Engagera dig i att bevara den värdefulla skogen Trolldalen bakom Henriksdalsberget som hotas av just dessa projekt. All annan natur (ej parker) i närheten kommer försvinna framöver. Läs gärna hos Lars Epstein i DN om skogen

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: