Boken Hemsökt tar upp mord av trädgårdsdräng i Svindersviken

Petter Inedahls nyligen utkomna bok Hemsökt tar upp 200 platser i Storstockholm som hemsöks av spöken och gengångare, däribland Svindersvik gård.

I boken berättar Petter om hur en trädgårdsdräng ska 1760 ha blivit mördad av en kusk under nyårsfirandet på Svindersvik gård. Mordet maskades som ett självmord.

Sedan dess har många besökare vittnat om kyla på platsen bakom köksflygeln. Även viskningar och skuggor som vandrar oberoende av solståndet berättas om.

En annan plats på Västra Sicklaön man brukar säga att de hemsöks är Danvikshem:

”T.ex så har de en jättegammal hiss som ser ganska otäckt ut. Den används dagligen av personalen. Hur som helst under min tid där hände det att hissen åkte upp till tredje våningen och stannade där helt av sig själv. jag har även varit med om att lamporna slocknade, skrivaren sattes igång utan anledning osv. Inget man läger märke till om man inte tänker på det egentligen”, skriver en tidigare anställd på Danvikshem.

På äldre tid hemsöktes Henriksdal av svarta damen. Innan elektriciteten kom till gårdarna mellan Henriksdalsberget, Henriksborg och Finnboda, var det antagligen becksvart på nätterna i trakten.

Köksflygeln på Svindersvik gård

Köksflygeln på Svindersvik gård (bild: Holger Ellgård / Wikipedia)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s