Henriksdalsberget ett skyltfönster för klottrare?

Gratistidningen Mitt i Nacka har publicerat en artikel om Nacka kommuns ökande kostnader för klottersanering, där de flera meter höga betongmuren längs Henriksdalsberget nämns som en av kommunens mest nedklottrade plats.

Graffitti på betong nedanför Henriksdalsberget mot Svindersviken
Graffiti på oljetankarnas förtöjning i Svindersviken

“Berget är lite av ett skyltfönster för klottrare. Deras tags syns ändå från 222:an, och det är väl tanken. Så här försöker vi ta bort det fort”, säger Nacka kommuns klottersanerare som inte vill säga sitt riktiga namn. Läs hela artikeln i Mitt i Nacka

Klotter, med allt från tags till avancerad graffiti, omfattas av Nacka kommuns 24-timmarsregel där allt ska vara borta inom ett dygn. Många grannar upplever klotter som ett tecken på otrygghet och skadegörelse.

Katt i graffiti på Henriksdalsberget
Katt i graffiti med schablon på Henriksdalsberget

Samtidigt är det frågan om så mycket pengar ska slösas på att hålla en grå betongmur fri från färg. 24-timmarsregeln gäller inte andra saker i kommunen som skulle kunna öka tryggheten, exempelvis tömning av papperskorgar, lagning av parkbänkar och gatubelysning.

 

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Henriksdalsberget ett skyltfönster för klottrare?”

  1. Varför inte plantera några träd (om det nu går) eller nyponbuskar, slånbär som kan växa sig höga med taggar så har man löst det på sikt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: