Trafikljusen vid Värmdövägen i Henriksdal avstängda 10 gånger bara i år

Nacka Värmdö Posten har nu uppmärksammat hur vi som bor i Henrinsdalshamnen, Henriksdalsberget, Saltsjöqvarn mm tvingas riskera livet när vi tar oss över Värmdövägen.

Bara i år har trafikljusen varit avstängda 10 gånger. Det är sällan som bussförare och bilister stannar utan man måste springa om man orkar, vänta på att Danviksbron åker upp eller inväntar att man är fler som ska över.

Trafikkontoret i Stockholms stad skyller på teknikstrul, men ofta har nog trafikljusen släckts med flit i samband med grävarbeten och annat i närheten. Ibland är de släckta i flera dagar.

Bästa vore att äntligen göra en tunnel eller gångbro här. Befolkningstillväxten i trakten gör det ohållbart i längden att behöva vänta i 10 minuter varje gång man ska över till bussar eller Saltsjöbanan.

Läs mer i Nacka Värmdö Posten

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Trafikljusen vid Värmdövägen i Henriksdal avstängda 10 gånger bara i år”

  1. Ja, det är lite läskigt. Jag brukar aldrig springa över. När trafikljuset är avstängt ställer jag mig ett steg ut i gatan så att bilarna i filen närmast tvingas stanna (det brukar de göra). Sedan går jag ett par steg till och väntar på att bilarna i nästa fil har stannat. O.s.v. Det brukar fungera bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: