SvD påminner om gamla planer på en Österbro mellan Djurgården och Henriksdalsberget

Golden Gate-bro mellan Djurgården och Henriksdalsberget

Svenska Dagbladets Johan Lindberg och Stadsarkivets Mats Hayen har listat storslagna Stockholmsplaner som aldrig blev av, däribland någon slags Golden Gate-bro över Saltsjön mellan Djurgården och Henriksdalsberget.

Idén presenterades 1906 av Hjalmar Cassel och dök upp i ny form på 1940-talet som en länk i den planerade Österleden. Leden skulle svänga vid Henriksdal via ytterligare en bro över Danvikskanalen med anslutning till Ringvägen på Södermalm. Läs mer i SvD om förlegade idén…

Idén om Österleden via våra trakter finns kvar framförallt hos Moderaterna, Socialdemokraterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna. Senast var det Trafikverket som gjorde ett utspel om Österleden via Kvarnholmen, Finnberget, Finnboda, Henriksdalsberget och Svindersviken. Läs mer om Trafikverkets ”storslagna” planer…

Golden Gate-bro mellan Djurgården och Henriksdalsberget

 

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: