”Mitt” äppelträd i Henriksdal bort för alltid

Det finns inte mycket glädje för ögat söder om Danviksbron med allt från avföringslukten från reningsverket och högtrafikerade Värmdövägen till giftgrön plank framför Henriksdalshamnen och tillfälliga bussterminalen som växer fram vid Henriksdal station. Men under de varma månaderna kunde jag bli glad av att se knoppar, blommor och frukter på ett ensamt äppelträd i korsningen Kvarnholmsvägen / Värmdövägen.

image

Äppelträdet har nu i dagarna blivit offer för Nacka kommun grävskopor, antagligen som en del i bygget av tillfälliga terminalen för resenärer som ska byta från Saltsjöbanan till bussar under tiden som Slussen byggs om.

Jag har under åren också tagit ett antal bilder på trädet. Bra att dokumentera. Antagligen en försmak på vad som kommer att hända med naturen mellan Henriksdalsberget och Henriksborg / Finnboda när Nacka bygger 50 byggnader framöver.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “”Mitt” äppelträd i Henriksdal bort för alltid”

  1. Ja naturen är förloraren i dessa tider. En natur som inte kommer tillbaka. Den straffar nog mänsligheten vad det lider. Naturällskare

Kommentera

%d bloggare gillar detta: