Inget kulturbidrag till bok om Kvarnholmens historia

spisbrödsfabriken på kvarnholmen i nacka

Föreningen Kvarnholmens vänner har sökt hos Nacka kommun om 35.000 i projektbidrag för att trycka en bok om Kvarnholmens historia.

Kulturnämnden beviljade dock inte bidraget. 2016 blir det alltså inget stöd till kulturprojekt i Henrikdal, Saltsjöqvarn, Finnboda eller Kvarnholmen trots att nämnden hade nästan 2,3 miljoner kronor att fördela.

spisbrödsfabriken på kvarnholmen i nacka

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “Inget kulturbidrag till bok om Kvarnholmens historia”

  1. Mer än ledsamt att inte Nacka kommun bidrar till denna bok som genom illustrationer och berättelser berättar om en viktig del av Kvarnholmens historia, berättat och sammanställt av personer födda och uppväxta på Kvarnholmen och som fortfarande är i livet och kan intyga detta. Inte första gången nacka kommun åsidosätter Kvarnholmen och dess historia. En Kvarnholmsunge.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: