Ingen kollektivtrafik planeras över Kvarnholmsbron

Om man ska tro mijölpartiets debattinlägg i Nacka Värmdö Posten så finns det inga konkreta planer på kommunaltrafik på bron mellan Kvarnholmen och centrala Nacka som ska öppna i juni 2016. Inte heller på bättre kommunikationer till Finnboda och Kvarnholmen.

Miljöpartisterna Lisskulla Zayane och Sidney Holm frågade Nacka kommun om diskussioner förs med SL om utökad kommunaltrafik till Finnboda och Kvarnholmen och även till centrala Nacka. De fick svaret att inga konkreta diskussioner förs trots att

– Fler flyttar til Finnboda och Nacka när HSB och KUAB bygger men kommunaltrafiken på kväll och helg är mycket gles,
– Bostadsområdena öster om Danvikshem saknar nattbuss;
– Kvarnholmsbron presenterades som gång-, cykel-, buss- och bilbro när m, s, kd och delar av fp röstade för den;
– Byggtrafik och framtida trafik mellan centrala Nacka och Henriksdalskorsningen via Kvarnholmdvägen som stimuleras av Kvarnholmsbron kan ställa till det.

Läs hela debattartikeln i NVP

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

3 reaktioner till “Ingen kollektivtrafik planeras över Kvarnholmsbron”

  1. Vad jag har hört så förlängs 402:ans turer till Forum Nacka via nya bron. Det är väl jättebra! Om det blir så är artikeln ifråga inte riktigt genomarbetad.

  2. Om man studerar ritningarna så ser det iaf ut som att det är förberett för en busshållplats vid brofästet på Kvarnholmssidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: