Grannar och föreningar försöker rädda urskogen mittemot Kvarnholmen – Ryssbergen

Nacka kommun lägger 1,5 miljoner kronor på att utreda hur Ryssbergen, urskogen mittemot Kvarnholmen, ska göras till naturreservat. Men redan nu har man beslutat att em fjärde del ska bli bostadsområde.

Grannar i Finntorp och föreningar, däribland Naturskyddsföreningen, Forum Finntorp och Nacka Miljövårdsråd, har därför bildat aktionsgruppen Rädda Ryssbergen som

– i dagarna har skrivit en debattartikel i Nacka Värmdö Posten. Läs här
– 17 feb. kl 18:30 håller ett informationsmöte i Studiefrämjandets lokaler i Finntorp torg för dig som vill hjälpa till att rädda Ryssbergen
– startat en Facebook-sida där du kan hålla dig informerad

Trycket på Nackas politiker att bygga bostäder för att få hit t-banan har gjort att man desperat har skyndat på detaljplanen för bostäder i Ryssbergen.

“Vi tycker att det planerade bostadsområdet är oförenligt med Nacka kommuns vision om den täta sammanhållna staden. Bostadshusen blir isolerade från resten av stadsbebyggelsen och dessutom mörka med skogen tätt inpå i norr”, skriver aktionsgruppen i NVP.

image
Urskogsfestival i Ryssbergen, 2015

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: