Buss 53 ska få en ny körväg och målpunkt… igen!

Buss 53 på Henriksdalsberget

SL verkar inte riktigt veta vad de ska göra med buss 53. De senaste 10 åren har man flyttat på hållplatser (t.ex. Gäddviken och Finnberget), dragit in hållplatser (t.ex. på Folkungagatan) och ändrad körväg för att gå till Fridhemsplan istället för Roslagstull.

Men 2016 ska det bli större ändringar igen:

Ny målpunkt – hejdå Fridhemsplan!

Buss 53 har ”idag ett lågt resande och en annan målpunkt än Fridhemsplan kommer därför att utvärderas”, skriver SL. De har nog inte upplevt de många indragna, försenade och överfulla turerna mellan Slussen och Henriksdalsberget / Finnberget. Omläggningen ska börja i december 2016.

Ny körväg via Medborgarplatsen

Katarinavägen stängs av för bussar och bilar i fyra år. Buss 53 ska därför åka via Folkungagatan, Medborgarplatsen, Söderledstunneln och Södermalmstorg istället för idag via Katarinavägen. Det är dock oklart när den här omställningen kommer att ske. Först sade man ”med start 2016”. Mest troligt är from sommaren 2016.

Buss 53 på Henriksdalsberget
Buss 53 på Henriksdalsberget

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “Buss 53 ska få en ny körväg och målpunkt… igen!”

  1. Buss 53 via Medborgarplatsen är absolut inte acceptabelt. Helt fel tänkt! Vi som bor i den här delen av Nacka planerar våra liv efter möjlighet att ta sig till jobb mm. SL måste tänka om och hitta möjlighet för oss Nackaboende att få rimliga resvägar. Vi är kunder hos SL och vill ha kvar nuvarande sträckning och dessutom tätare turer, det måste gå att lösa. Har SL inte förstått att detta är ett område med inflyttning dessutom många resenärer till Vikingline , hotell mm.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: