Liberalerna föreslår hängbro mellan Henriksdalsberget och Alphyddan

Politikerna i Nacka blir mer och mer visonära när det gäller en lösning på soppan de själva har förorsakat: Bygga en massa lägenheter i Henriksdal, Finnboda och Kvarnholmen utan hållbara kommunikationer.

Mitt medborgarförslag om en hiss upp till Henriksdalsberget från 2008 fick nej i Nacka kommunfullmäktige.

Swecos förslag om tunnelbana via Henriksdal sade regeringen och landstinget nej till.

Miljöpartiets förslag om en linbana anses av Nackas tjänstemän som för dyr. “Tjänstemännens bedömning är att en linbana skulle bli både dyrare att bygga och alldeles för dyr i drift. Den skulle till exempel behöva vara bemannad när den är igång och sen vet vi inte om den skulle bli avgiftsbelagd”, säger Gunilla Grudevall-Steen (Liberalerna) till Nacka Värmdö Posten. Läs mer i NVP

Liberalerna lanserar istället ett eget förslag om hängbro mellan Henriksdalsberget och Alphyddan. Eftersom framtida tunnelbanan kommer att stanna i Sickla köpkvarter så kan den locka henriksdalsbor hit istället för att ta sig med buss 53 till Slussen.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: