Medborgarförslag om att klä in muren runt Henriksdalsringen med klätterväxter

Henriksdalsberget sett från Lugnets trafikplats

Sverigedemokraterna samt grannarna Allan Rune Pettersson och Katrin Pettersson har oberoende av varandra lämnat in ett medborgarförslag till Nacka kommun om att klä in betongmuren runt Henriksdalsringen med klätterväxter.

Motionärerna tror att det kommer att stoppa klottret på grå betongmuren.

”Jag brukar måla med akvarell och ser att kommunen är där och behöver sanera bort det fula klotter. Jag fick en idé om att klä in muren i en snabbväxande klätterväxt, kanske murgröna eller vildvin”, säger Allan till webbtidningen SNacka som produceras av JMK-studenter. Läs hela reportaget

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: