Verbal attack från italiensk turist på SjöVägen

De ibland överfulla turerna på SjöVägen har gjort att det kan uppstå otrevliga scener som bråk om sittplatser och även ”reserverade” platser.

Idag skulle jag och några grannar ta plats på SjöVägen. Först ville vi sätta oss vid ett av bordsplatserna. ”No, mine!” säger en utländsk turist som satt på annan plats men hade paxat dessa 6 platser åt några trafikanter som inte end var på SjöVägen ännu.

Då gick vi till några lediga platser med ryggen mot väggen. ”No, mine!” säger samma dam. Hon hade uppenbarligen paxat 10 platser.

Men den gången ignorerade henne och vi satte oss. Dp började hon kasta svordomar på italienska. Jag pratar sju språk och förstår några till. Så jag uppmärksammade henne att det här är ett offentligt trafikmedel där man inte kan reservera platser.

Då kallade hon mig och min bekant för apor från Senegal eller Gabon. Jag påpekade att rasistiska uttryck av den sorten inte är tillåtna i Sverige.

Jag förstod av samtalet i turistgruppen att de på något sätt hade köpt sig en guidad resa på SjöVägen. De var utrustade med en röstguide och en reseledare.

image

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: