Har Moderaterna och Socialdemokraterna redan gjort upp att Trolldalen ska skövlas?

I veckan överraskade Liberalerna i Nacka med att de inte ställer sig bakom en skövling av skogen Trolldalen mellan Finnboda, Henriksdal och Svindersviken.

Istället vill Liberalerna bygga mer i kanterna och öka skyddet för Västra Sicklaöns natur:

”Vi delar också Naturskyddsföreningens åsikt om att Trolldalen, Svindersviken och Ryssbergen ska ingå i Nacka-Värmdökilen, eftersom gröna kilar är viktiga för den biologiska mångfalden”. Läs Liberalernad hela debattartikel i Nacka Värmdö Posten

Tecken på att m + s redan har gjort upp

Liberalerna har faktiskt tagit sig tid att följa med på en kort vandring i Trolldalen före sommaren. Vi diskuterade Nacka kommuns planförslag att bygga just i den mest värdefulla naturen.

[ Skriv på namninsamlingen för att bevara Trolldalen ]

Men som en fritidspolitiker har skrivit på Facebook så kan det också vara ett tecken på att Socialdemokraterna och Moderaterna redan har gjort upp att Trolldalen ska skövlas oavsett vad vi på ett samråd säger, vilka synpunkter som kommer in därefter, hur många namn vi samlar in eller engagerar oss.

Kohandel och skendemokrati? Iaf något som skickar nya, besvikna väljare i händerna på SD.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: