Lite sämre turtäthet på SjöVägen via Kvarnholmen, Finnboda och Saltsjöqvarn

Landstingets ord om satsning på båtpendling, nya ändhållplatsen för Saltsjöbanan i Henriksdal, kaoset vid Slussen och inflytt till Kvarnholmen och Finnboda verkar inte ha påverkat tidtabellen för Sjövägen.

På vardagar är det 21 avgångar via Kvarnholmen och Finnboda respektive 20 avgångar via Saltsjöqvarn mot Nybroplan. Det är faktiskt en avgång färre än under våren. Titta tillbaka på vårens tidtabell

På morgonen är det ett gap på 40 minuter mellan första och andra båten i Finnboda och Saltsjöqvarn, något som förvånar eftersom nu fler resenärer från Saltajöbanans slutstation i Henriksdal tar sig till Sjövägen via samfällighetens hiss.

Grannar har också rapporterat in att många resenärer inte får följa med. Underdimensioneringen på morgonen börjar synas.

Mot Frihamnen är det däremot 22 avgångar via Saltsjöqvarn, Finnboda och Kvarnholmen med fem avgångar mellan klockan 16:00 och 18:00. Samma bild som under våren.

På helgen är det 13 avgångar via Kvarnholmen, 12 via Saltsjöqvarn och 10 via Finnboda mot Nybroplan. Mot Frihamnen är det 11 avgångar via Kvarnholmen och 9 var via Finnboda och Saltsjöqvarn.

Klicka här för aktuell tidtabell höst/vinter 2016

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: