Ett 50-tal givare lade ihop pengar till ölbryggeriet i Gäddviken

Robert Lagergren som driver ölbryggeriet Qvarnens Brygghus i anslutning till Milou Catering på Kvarnholmsvägen 56 i Gäddviken, Nacka berättar i beernews.se hur han fick ihop pengarna till alkoholtillståndet.

Tillståndet behövs för att hålla smakprovningar och kostar 12.000 kronor. Robert startade ett crowdfundingprojekt för att få ihop pengarna. Efter två veckor hade ett 50-tal givare samlar ihop 13.500 kronor.

I fall alkoholtillståndet beviljas kommer de 50-tal givarna att bjudas på en bryggerivisning med smakprovning. Annars blir det bara bryggerivisning. Läs mer i beernews.se

Jag har frågat Robert, som för övrigt bor i Danvikstrand / Henriksborg, när han kan leverera till krogar och restauranger på Västra Sicklaön. ”Jag har nyligen byggt klart bryggeriet och skall i börja producera öl till närliggande krogar och restauranger. Jag räknar med att börja leverera mina första öl under december/januari”, svarar han. Bryggeriet finns också på Facebook.

Robert Lagergren på Qvarnens Brygghus i Nacka
Robert Lagergren (bild: Qvarnens Brygghus)

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: