Grannarna i seniorhuset bakom Danvikshem förlorade i Mark- och miljööverdomstolen

Grannarna i seniorhuset bakom Danvikshem försökte ända in i det sista att få Mark- och miljööverdomstolen att pröva deras synpunkter på HSBs nya bebyggelse på natur- och rekreationsområdet Norra platån / Vidablick mellan Seniorhuset och Finnboda (märkt på kartan med brunt 4).

Norra platån / Vidablick
Seniorernas rekreationsområde Vidablick på Norra platån bakom Danvikshem

Strandskydd, riksintressen, osäkra sprängningsarbeten i ett berg som har samma fysiska egenskaper som Hallandsåsen, risk för grundvattensänkning som kan påverka det skyddsvärda ekbeståndet, minskad yta för rekreation för seniorerna och försämrade tillgängligheten för c:a 30 grannar med funktionshinder räckte tydligen inte för Mark- och miljööverdomstolen.

”Alla berörda är mycket besvikna inte minst vår jurist som var uppriktigt förvånad över domstolens beslut”, säger Göran Andersson som organiserade synpunkterna.

Natur- och rekreationsytor på Västra Sicklaön vi vill har kvar.
Karta med natur- och rekreationsytor på Västra Sicklaön vi vill har kvar.
Mäktiga ekar vid Seniorhuset bakom Danvikshem
Utsikt mot Saltsjön & Djurgården från Norra platån bakom Danvikshem
Seniorhuset bakom Danvikshem

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “Grannarna i seniorhuset bakom Danvikshem förlorade i Mark- och miljööverdomstolen”

  1. Vad bryr sig nutidens makthavare om så små delar av jordens yta, som det rör sig om, byggplanerna på alla gröna ytor från i stort sett Skurusundet in till den innersta delen av Östersjön där den möts av Mälaren. Den berömda “Vattenspegeln” = vattenytorna in till det innersta av Stockholm,
    vad tar den vägen. Hur skall all bebyggelse få plats i denna lilla spegel.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: