Socialdemokraterna vill renovera Danviksbron tidigare

Danviksbron mellan Södermalm och Nacka

Socialdemokraterna har i en interpellation till Nacka kommunfullmäktige  föreslagit att Danviksbron borde renoveras samtidigt som Saltsjöbanan rustas upp.

Sedan sommaren 2016 är Saltsjöbanan avstängd för tågtrafik mellan Slussen och Henriksdal. Sträckan trafikeras istället med ersättningsbussar. Tågtrafiken in till Slussen beräknas inte komma igång igen förrän kring 2025 då nya Slussen och bussgaraget i Katarinaberget ska stå klara.

Samtidigt behöver den norra bron vid Danvikstull, som Saltsjöbanans spår går på, rustas upp alternativt helt bytas ut.

Eftersom en renovering alternativt byte av bron förutsätter att tågtrafiken är avstängd, är det lämpligt att utföra detta arbete under den period som Saltsjöbanan ändå är avstängd mellan Henriksdal och Slussen på grund av ombyggnaden vid Slussen.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

2 reaktioner till “Socialdemokraterna vill renovera Danviksbron tidigare”

  1. När man nu ändå bökar med bron och med Saltsjöbanan vore det ju perfekt tid att titta igen på den s.k. Danvikstullslösningen dvs koppla ihop med tvärbanan från Sickla Udde till Slussen…

  2. Mycket märkligt. I samband med att Saltsjöbanans slutstation blev Henriksdal, till dess att Slussenbygget blev klart, lovade trafikkontoret att bullret från Danvikstullsbron skulle bli betydligt mindre när den nya bron byggdes. Självfallet har vi alla tagit för givet att bron skulle bytas ut eller åtminstone upprustas nu när trafiken upphört. Har aldrig hört något då korkat att man ens tänker i andra banor. Peter Mattsson ordförande Sltjöqvarns samfällighet, SQSF

Kommentera

%d bloggare gillar detta: