Ny kommunutredning om hiss mellan Danvikshem och Finnboda

2000 grannar har skrivit på för en hiss mellan seniorboendet bakom Danvikshem och Finnboda. Det ledde till att både politiker från styrande Alliansen och oppositionen i Nacka kommun engagerar sig för en hiss.

Stadsledningskontoret fick därefter i uppdrag av kommunstyrelsen den 3 december 2018 att genomföra en djupare utredning om hissförbindelse mellan Danvikshem och Finnboda där läge, markåtkomst, kostnader och finansiering redovisas.

I samband med kommunstyrelsens beslut om en djupare utredning för hissförbindelsen anges att villkoret för att en hiss ska kunna anläggas är att den till väsentlig del finansieras av externa parter och att kommunens kostnader hamnar på högst 10 miljoner kronor. Det har gett nya förutsättningar för fortsatt utredning kring möjligheten att finansiera en ny hiss.

En konsult inom kompetensområdet hiss kommer att påbörja en ny utredning i början av mars 2019 för att studera om en hissförbindelse mellan Danvikshem och Finnboda är möjlig. Läs också mer om seniorernas eget förslag och utredning

Tidplan för utredningen är uppskattad till 4 till 5 veckor. Ett resultat kommer därmed att redovisas under april för exploateringsenheten Nacka stad. Det ska sedan resultera i en sammanställning av alla de faktorer som behöver besvaras;

  • läge för hissförbindelse
  • möjlig byggnation av hiss, markåtkomst
  • kostnader och finansieringsmöjligheter.

Målsättningen är att en färdig utredning ska kunna redovisas på kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott den 21 maj 2019.

Seniorernas eget hissförslag

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: