Stockholm stad tar lätt på sommarens ljudstörningar: Fest viktigare än hälsa

Stockholm stad har godkänt ett flertal utomhuskonserter som pågår såväl vardagar efter klockan 22:00 som på helger till klockan 3:00.

Med Arbetsmiljöverkets app Buller kan du mäta ljudnivåer i din lägenhet

Fåfängan, Gröna lund, Skansen, Hellasgården, Trädgården… Grannar i Saltsjöqvarn, Danviksklippan, Sjöstaden och östra Södermalm verkar ha anmält ljudföroreningarna och diskuterar på Facebook.

“I mitt sovrum mätte jag mellan c:a klockan 20:00 och klockan 22:05 53,2 dB(A) med Arbetsmiljöverkets app Buller. Även öronproppar hjälpte inte. Jag försökte ringa till Gröna Lunds växel men ingen svarar”, skrev en granne till stadens miljöförvaltning.

“Brukar vara Trädgårn. Förstår inte varför man måste ha så högt ljud”, skriver en annan granne på Facebook.

Det är dock långt ifrån alla grannar som känner sig störda. Många yngre hänvisar dig son störs till Norrland (vanligtvis hänvisaa dit grannar som vill ha kvar närnaturen).

Staden tillåter ljudstörningar på sommaren

Så här svarar Miljöförvaltingen på klagomål:

“Erfarenheten är dock att även om riktvärden för höga ljudnivåer innehålls, så blir närboende störda av evenemang. Det kommer bli så att folkhälsomyndighetens riktvärden för buller inomhus inte klaras. Detta vet vi redan i förhand.

Staden – inte minst politiken – har valt att acceptera detta för att få en livaktig levande stad”.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Stockholm stad tar lätt på sommarens ljudstörningar: Fest viktigare än hälsa”

  1. Antar att politikerna i Stockholm stad inte bor i närheten (sommartid) av till exempel Fåfängan! Om de gjorde det kan jag lova att de inte tillät raveparty som håller på till 6 ibland 7 på morgonen. I Saltsjöqvarn ekar ljuden mellan husen så det är stört omöjligt att sitta på balkongen och njuta en skön sommarkväll med familj och vänner. I stället går vi in och stänger fönster och dörrar och hoppas att polisen ska få tid att sätta stopp för det politikerna i Stockholm kallar för musik. Sova en natt med skränande ungdomar och dunkande oljud ( musik enligt politiker?) är inte lätt. Nu undrar jag vad politikerna i Nacka säger, tycker även ni att ”musik” går före hälsan hos era kommuninvånare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: