Ytterligare neddragningar föreslås på buss 71

Trafikförvaltningen i region Stockholm föreslås återigen en utglesning av buss 71 mellan Jarlaberg och Glasbruksgatan via bl.a. Henriksdalshamnen. Flrslagen går nu på remiss till Nacka kommun och Stockholm stad.

Från Jarlaberg:

  • Två avgångar på linjen föreslås dras in tidig vardagsmorgon i normaltidtabellen.
  • En avgång föreslås dras in tidig vardagsmorgon i sommartidtabellen.
  • Samtidigt föreslås utglesning av linjen på helger före kl 09:45
  • Samt utglesning dagligen efter 21:50.

Från Glasbruksgatan:

  • Linjen föreslås utglesas från halvtimmes- till entimmes-trafik lördag-söndag före kl. 09:20
  • samt dagligen efter kl. 22:20.

Det verkar inte som linjen kommer förlängas när Katarinavägen och Slussen öppnas igen för busstrafik via Gamla stan senast hösten 2020. Resenärer kan iaf till Henriksdal använda linjen 55 som ersätter buss 53 upp till Danviksklippan.

Buss 71 i Henriksdal

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Ytterligare neddragningar föreslås på buss 71”

  1. Stadstrafiken i Stockholm är klåparnas och de ständiga linjeförändringarnas stad. Aldrig så mycket att vi resenärer tillfrågas. I andra världsstäder kan man komma tillbaka 50 år senare och upptäcka att busslinjen man åkte för längesedan kör samma väg bara med nyare bussar. Som chaufför de senaste 20 åren har jag jag kört över 60 linje sträckningar fast det alltid bara funnits vid alla tidpunkter mellan 20 till 25 linjer. Det är en klåfingrighet.. linje 53 t.ex borde gå tillbaka till Roslagstull med vissa tider till universitet så köra Vadagatan förbi Centralen dit inte bara de reguljära trafikanterna vill utan även resenärer från Viking line som har andra slutmål . 71 är ett missfoster från början i linje! Fanns en linje 150 mellan Gullmarsplan till Jarlaberg. Var bättre. Men linje 74 skulle kunna gå vidare från Sickla udde till Jarlaberg . Linje 403 SLussen till Hästhagen kunde köra över Henriksdalshsmnen och Sickla udde. Om 402 så har den blivit bunde till Slussen varför . T. o.m konsumögda busslinjen från Kvarnholmen före 1968 gick mot Medborgarplatsen och SL med linje 53 tog sedan över i 40 år till kvsrnholmen.. 402 började som kombinera arbetar/skol buss förgå folk snabbt till slussen. Dagens 402 är fortfarande en själlös linje forsling .Men många vill även i fortsättningen ha 53an över Medborgarplatsen och till Centrala stan. 55 förstår jag inte vad den har att göra går ju till Tanto nu tror dom är nöjda med den. Kanske är det 57 i Sofia skall förlängas och gå över Danviksklippan Danvikshem. Om det kan man säga att låt 53 ha kvar sin sträckning över Danviksklippan precis som Nattbuss 93 även skall gå där , Sofis bussen 57 kan gå Zkvarnholmsvägen upp till Danvikshem och vända vid klippan över Finnboda där nya hus tillkommit Men restriktivitet i klåfingrighet av linjedragningar. Nya bostäder är den ända anledningen för nytt . Lagd busslinje ligger .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: