10 gäddvikare i kappseglingen från Härsö till Lilla Skratten

Segel Sällskapet Gäddviken, en av de fyra båtklubbarna i Svindersviken, genomför sedan 1950-talet en kappsegling med starten vid Boo fyr i norra Baggensfjärden. I takt med den ökade båttrafiken har starten flyttats allt längre ut i skärgården, för att till sist nu hamna på Härsö, NFBKs klubbholme norr om Dalarö.

30 maj deltog 10 gäddvikare i kappseglingen. 16 båtar har anmält sig men 6 avbokade av olika skäl.

Pia Frimodig och Henrik Edberg, vinnarna i kappsegligen på Jolly
Pia Frimodig och Henrik Edberg, vinnarna i kappseglingen på Jolly

Pia Frimodig och Henrik Edberg med båten Jolly vann kappseglingen med en tid på 5 timmar och 28 minuter. På en fin andra plats kom Katarina Grenfeldt med båten Felice med en tid på 5 timmar och 16 minuter.

På Lilla Skratten blev det prisutdelning enligt flerårig uppskattad tradition med nyttopriser till alla båtar och naturligtvis bucklor till första till tredjepristagarna. Läs mer om den spännande kappseglingen…

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: