10 gäddvikare i kappseglingen från Härsö till Lilla Skratten

Segel Sällskapet Gäddviken, en av de fyra båtklubbarna i Svindersviken, genomför sedan 1950-talet en kappsegling med starten vid Boo fyr i norra Baggensfjärden. I takt med den ökade båttrafiken har starten flyttats allt längre ut i skärgården, för att till sist nu hamna på Härsö, NFBKs klubbholme norr om Dalarö.

30 maj deltog 10 gäddvikare i kappseglingen. 16 båtar har anmält sig men 6 avbokade av olika skäl.

Pia Frimodig och Henrik Edberg, vinnarna i kappsegligen på Jolly

Pia Frimodig och Henrik Edberg, vinnarna i kappseglingen på Jolly

Pia Frimodig och Henrik Edberg med båten Jolly vann kappseglingen med en tid på 5 timmar och 28 minuter. På en fin andra plats kom Katarina Grenfeldt med båten Felice med en tid på 5 timmar och 16 minuter.

På Lilla Skratten blev det prisutdelning enligt flerårig uppskattad tradition med nyttopriser till alla båtar och naturligtvis bucklor till första till tredjepristagarna. Läs mer om den spännande kappseglingen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s