Anna-Karin Palm ger ut bok om moderns liv: Jag skriver över ditt ansikte

Jag skriver över ditt ansikte - Roman av Anna-Karin Palm

Författaren Anna-Karin Palm debuterade 1991 med romanen Faunen men genombrottet kom 1997 med Målarens döttrar. Nu är hon aktuell med Jag skriver över ditt ansikte.

Anna-Karin Palm är en av många författare, däribland Ann Jäderlund som har en anknytning till våra trakter. Hon har bott länge i “Danviks dårhus” i Henriksborg mellan Saltsjöqvarn och Danvikstrand. Idag bor hon i familjens fritidshus i Bjuråker mellan Sundsvall och Hudiksvall.

Hennes förra bok Jag vill sätta världen i rörelse, biografin om Selma Lagerlöf, nominerades till Augustipriset för bästa fackbok 2019.

Nu är hon tillbaka med Jag skriver över ditt ansikte på Albert Bonniers Förlag. Romanen handlar om Anna-Karins mor som insjuknar i Alzheimers. “Det blir en berättelse om klassresa och livshunger, om familjehemligheter och en komplicerad mor-dotter-relation, som till slut kan landa i ett slags försoning”, skriver förlaget.

Jag skriver över ditt ansikte - Roman av Anna-Karin Palm
Jag skriver över ditt ansikte – Roman av Anna-Karin Palm

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: