Nytt liv i Danvikslösen – byggprojektet i Henriksdal?

Tidningen Hammarby Sjöstad har träffat Stockholm stads exploateringskontor för att prata om ytterligare förtätning av Hammarby Sjöstad.

På tal kom också Danvikslösen, en 10 – 15 år gammal plan om att göra om Värmdöleden, Saltsjöbanan och Henriksdalstunneln samt utöka Henriksdalshamnen. Annan byggnation har istället integrerats i Nacka kommuns planprogram för Henriksdal.

”Vi utreder möjliga lösningar på trafikfrågor m.m. just nu och siktar på att tillsammans med våra kollegor på stadsbyggnadskontoret ska kunna starta upp detaljplanearbete nästa termin. Målet är att ”bygga färdigt” Hammarby Sjöstad i dess nordöstra del och förutom att bygga bostäder också tillgodose det behov av grundskola och idrottsytor som vi vet finns i området”, säger Kristina Glitterstam, projektledare på Stockholms stads exploateringskontor, till tidningen Hammarby Sjöstad.

Danvikslösen
Danvikslösen

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: