Samrådet för Henriksdalsbacken inkl. Trolldalen skjuts upp till februari 2022

Nacka kommun planerade att öppna samrådet för exploateringen av Henriksdalsbacken inkl. västra Trolldalen i december 2021. Men nu skjuts det upp igen.

Det är tredje gången gången som samrådet sjukts upp. Tjänstemännen som är ansvariga för projektet säger att handlingarna för Henriksdalsbacken inklusive västra Trolldalen inte är klara ännu:

Samrådet blir framskjutet eftersom handlingarna som hör till detaljplanen inte hunnit bli färdigställda, bland annat på grund av att vi fortfarande inväntar vissa utredningar. Just nu pågår ett intensivt arbete med att färdigställa samrådshandlingarna och det sker förändringar kontinuerligt fram till dessa att handlingarna lämnas in till miljö- och stadsbyggnadsnämnden för beslut om samråd.

Therese Sjöberg, planarkitekt, Nacka kommun

Det är först i slutet av januari 2022 som handlingarna presenteras för politikerna i miljö- och stadsbyggnadsnämnden där borgerliga majoriteten (m, l, kd, c) ska rösta för att samrådet ska påbörjas. Men troligast blir det av i februari 2022.

Karta över nyckelbiotopen Trolldalen i Nacka mellan Kvarnholmvägen / Finnboda i norr, Gäddviken i öst, Svindersviken i syd oh Henriksdalsringen i västSå vill Nacka kommun exploatera Trolldalen i tre olika etapper
Dra i spaken för att se hur Nacka kommun vill exploatera Trolldalen och Henriksdal i tre olika etapper

8 december: Demonstration utanför Nacka stadshus

8 december, klockan 15:00 – 16:00 är du välkommen till Nacka stadshus (Granitvägen 15) där vi på torget utanför kommer att samlas för att protestera mot exploateringen av c:a 15,6 ha skog runt Svindersviken och främst i Trolldalen på Henriksdalsberget, Ryssbergen mittemot Kvarnholmen och Svindersberg i Finntorp.

Banderoll för att bevara skogen Trolldalen i Henriksdal
Banderoll för att bevara skogen Trolldalen i Henriksdal

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Samrådet för Henriksdalsbacken inkl. Trolldalen skjuts upp till februari 2022”

  1. BEVARA ALL SKOG och alla parker, låt träden vara och växa, då detta är oersättligt för trivseln, rekreationens och syrets skull

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: